Çok basit ve pratik bir tatlı tarifi olan revani tarifi vermek istiyorum sizlere. Sadesi de çok güzel ama portakalın o mis gibi kokusuyla çok daha lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor. Revanimizin güzelce kabarması için malzemelerimiz mutlaka oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Taze portakalı sıkıp kullanacagınız gibi hazır portakal sularını da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limonun suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlamak için; bir tencereye şekeri,suyu ve portakal suyunu koyup yaklaşık 15 dk kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyunu da ilave edip bir 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir çırpma kabına yumurtaları kırıp şekeri de ilave edip iyice çırpıyoruz. Daha sonra yağı,yoğurdu irmiği,unu ve kabartma tozumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak portakal rendesi ve suyunu da ekleyip kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisini ya da borcamımızı yağlayıp karışımımızı içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğuyan şerbetimizi sıcak revanimizin üstüne döküp şerbeti iyice çekene kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)
Bu Blogda Ara
KATEGORiLER
- TATLI TARİFLERİ (18)
- YEMEK TARİFLERİ (20)
Archive
-
▼
2014
(39)
-
▼
Haziran
(17)
- PORTAKALLI REVANİ TARİFİ
- EV YAPIMI SARELLA TARİFİ
- ARPA ŞEHRİYE SALATASI
- PRATİK HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR
- KOLAY FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
- PRATİK TİRAMİSU TARİFİ
- PRATİK RUS SALATASI TARİFİ
- MERCİMEKLİ KÖFTE TARİFİ
- EV YAPIMI KARIŞIK PİZZA TARİFİ
- FISTIKLI UN KURABİYESİ
- TAM BUĞDAYLI DİYET POĞAÇA
- MERSİN TANTUNİ TARİFİ
- CEVİZLİ İKİ RENKLİ KEK
- PEYNİRLİ DOMATESLİ MAKARNA
- BİSKÜVİLİ SAKIZLI MUHALLEBİ
- DERE OTLU GARNİTÜRLÜ PİLAV
- PEYNİRLİ PİŞİ TARİFİ
-
▼
Haziran
(17)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Translate
Popular Posts
-
Milföyün o puf puf pişmiş haline bide elmalı tarçınlı harcımızı ekleyince nefis bir tatlı tarifi çıkıyor ortaya. Hemde yeme de yanında ya...
-
Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif olan sakızlı muhallebiyi sevmeyen pek kimse yoktur heralde. Bu tarifi herkesin kolayca bul...
-
Çok pratik yapılabilecek aynı zamanda da çok lezzetli kemalpaşa tatlımızı sizlere sunmak istiyorum. Şerbetli tatlı canınız istediğinde ya da...
-
Börek denilince uzun uzun ugraştığımız, hamurları yufkaları açıp tek tek sardığımız o meşakkatli iş aklımıza geliyor. Ama yine de böreğin...
-
Dün çay saatinde bu keki görünce o kadar mutlu oldum ki anneciğim yapmış ve beraber afiyetle yedik. Bu çikolata parçacıklı keki seve...
-
Yaz tatlımız hafif ve sütlü olması nedeniyle özellikle yaz aylarında sıcak günlerde ağır şerbetli tatlılar yerine tercih ettiğimizden dolay...
-
Yumuşacık nefis bu cevizli karışık keki biricik arkadaşım benim için yapmış. Bende hemen tarifini aldım ondan ve sizlere sunuyorum. Dileyenl...
-
Küçüklüğümden beri makarnayı çok severim. En sevdiğim makarna çeşidi diyebileceğim peynirli domatesli ve maydanoz da ekleyerek yaptığım bu ...
-
Çok sevdiğim bu tarifi sizlere de sunmak istiyorum. Kadayıfı en çok muhallebiyle yakıştırıyorum ve gerçekten çok lezzetli oluyor. B...
-
Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez soğuk tatlısı mozaik pastasi tarifi vermek istiyorum sizlere. Puding ile yapılınca ve buzlukta dondurulun...
0 yorum:
Yorum Gönder