17 Haziran 2014 Salı

PORTAKALLI REVANİ TARİFİ

Çok basit ve pratik bir tatlı tarifi olan revani tarifi vermek istiyorum sizlere. Sadesi de çok güzel ama portakalın o mis gibi kokusuyla çok daha lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor. Revanimizin güzelce kabarması için malzemelerimiz mutlaka oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Taze portakalı sıkıp kullanacagınız gibi hazır portakal sularını da kullanabilirsiniz.



Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 kahve fincanı portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limonun suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlamak için; bir tencereye şekeri,suyu ve portakal suyunu koyup yaklaşık 15 dk kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyunu da ilave edip bir 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir çırpma kabına yumurtaları kırıp şekeri de ilave edip iyice çırpıyoruz. Daha sonra yağı,yoğurdu irmiği,unu ve kabartma tozumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak portakal rendesi ve suyunu da ekleyip kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisini ya da borcamımızı yağlayıp karışımımızı içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğuyan şerbetimizi sıcak revanimizin üstüne döküp şerbeti iyice çekene kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder