Malzemeler:
200 gr tereyağı
1,5 su bardağı şeker
2 adet yumurta ( 1 tane yumurtanın beyazını ayırıyoruz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase çekilmiş fındık
Un
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki terayağını bir kaba alıyoruz. İçerisine şekeri,yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozunu,vanilyayı ve yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz ve 5-10 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurumuzdan parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz ve ayırdığımız yumurta akına bir tarafını bulayıp çekilmiş fındık içimize batırıyoruz. Hepsini bu şekilde yağlı bir kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz beyaz kalacaktır çok pişirmeyiniz. Fırından çıkarınca dilerseniz sıcak sıcak dilerseniz soğuyunca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)
0 yorum:
Yorum Gönder