13 Haziran 2014 Cuma

PRATİK HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

Küçüklüğümden beri bayılarak yerim bu toplardan ve yapımı çok basit olduğundan annemden devralıp benim de sık sık yaptığım bir tarifdir. Dilerseniz hazırladığımız toplarımıza çikolata sosu ya da meyve sosları da ekleyebilirsiniz ve daha da lezzetlendirmiş olursunuz.



Malzemeler:
1 paket krema (marketlerdeki hazır çiğ kremalardan)
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı süt tozu
1,5 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Geniş bir kaba tüm malzemeleri kremayı,pudra şekerini,süt tozunu ve hindistan cevizini koyup hamur kıvamına gelecek şekilde iyice karıştırıp elinizle yoğurun. Daha sonra buz dolabında yaklaşık 1-1,5 saat kadar dinlendirin. Dolaptan alınca küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Dilerseniz çikolata ve meyve soslarına ya da pasta süslerine de bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder