6 Haziran 2014 Cuma

DERE OTLU GARNİTÜRLÜ PİLAV

 Farklı bir lezzette pilav arayanlar için bu dere otlu pilavımızı mutlaka denemelisiniz. Bir arkadaşımın tarifi olan bu pilavda dereotunun pilava ne kadar yakıştığını göreceksiniz.Ben bayıldım bu pilava ve hemen yapmak için işe koyuldum.:)


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 orta boy soğan
1 demet dere otu
2 adet havuç
1 orta boy patates
sıvı yağ
karabiber
tuz

Yapılışı:
Öncelikle havuçları ve patatesi küçük küçük doğrayıp haşlanması için su dolu küçük bir tencereye koyuyoruz. Daha sonra pilavımızı pişirmek için bir tencereye pirinçleri koyuyoruz. İçerisine suyu ve tuz ilave edip pilavımızı pişiriyoruz. Pilavımız pişince dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir tavaya sıvı yağ ekliyoruz. Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz. İçerisine küçük küçük doğradığımız dere otunu ekliyoruz. Tuz ve karabiber de ekleyip azcık daha pişiriyoruz. Daha sonra bu harcımızı pilavın içerisine ekliyoruz. Haşlanmış havuçları ve patatesleride ekleyip karıştırıyoruz ve pilavımız hazır. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder