13 Haziran 2014 Cuma

PRATİK TİRAMİSU TARİFİ

Kahve sevenler için harika bir pastadir tiramisu. Pratik kolayca yapmak için marketlerde satılan hazır pandispanya keklerini kullanıyoruz. Dileyenler kedi dili bisküvilerini ya da evlerinde pandispanya keklerini kendileri yapabilirler. Kahvesine gelince ister granül kahve isterseniz de hazır nescafelerden kullanabilirsiniz. Sonuç olarak ortaya bu nefis tatlımız çıkıyor.Yapacaklar için şimdiden afiyet olsun.:)


Malzemeler:
Keki:
Hazır pandispanya keki

Kremasi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:
1 bardak sıcak su
1 paket hazır nescafe
Üzeri için; kakao

Yapılışı:
Muhallebimizi hazırlamak için; sütü, şekeri, unu,yumurta sarısı bir tencereye alıp iyice mikserle karıştırıyoruz. Daha sonra ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz kaynayınca ocaktan alıyoruz ve içerisine labne peyniriyle vanilyayı ekleyip iyice mikserle karıştırıyoruz ve muhallebimiz hazır.
Kekimizi ıslatmak için; nescafemizi suyla eritip hazırlıyoruz. Daha sonra servis tabağımıza kekimizin ilk parçasını koyup kahvemizin yarısıyla ıslatıyoruz. Üzerine de muhallebimizin yarısını döküyoruz. Daha sonra üzerine diger kekimizi koyup tekrar ıslatıyoruz kahveyle ve kalan muhallebiyi de üzerine düzgünce yayıyoruz.
Üzerine de süzgeçle kakaomuzu serpiyoruz ve buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)





0 yorum:

Yorum Gönder