Malzemeler:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
yeşil soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
marul
su
Yapılışı:
Kırmızı mercimekleri 3-4 su bardağı suya koyup haşlıyoruz.Mercimekler ezilecek kıvama gelene kadar kaynatıyoruz. Çok kuru olmamasına dikkat edin biraz sulu kalmalı.
Geniş bir kaba bulgurumuzu koyuruyoruz. İçerisine sulu kırmızı mercimeğimizi döküp karıştıyoruz. Kapağını kapatıp bulgurumuzun şişmesini bekliyoruz.
Soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Geniş bir tavaya sıvı yağımızı döküyoruz. İçerisine soğanları koyup kavuruyoruz. Domates ve biber salçalarını ve baharatlarımızı da ekliyoruz ve 1 kahve fincanı kadar da su ekleyip kaynatıyoruz.
Daha sonra hazırladığım salçalı harcımızı bulgur ve mercimek olan kabın içerisine dökün ve iyice karıştırıp yoğurun. Yumuşayınca maydanozları ve yeşil soğanları da ince ince doğrayıp karışıma ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Servis tabağımıza marulları diziyoruz. Üzerine köftemizden elimizle parçalar koparip çiğköfte gibi şekiller verip tabağımıza diziyoruz. Dilerseniz servis sırasında ağız tadınıza göre limon ya da nar ekşisi ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.:)
0 yorum:
Yorum Gönder