3 Mayıs 2014 Cumartesi

MUHALLEBİLİ FINDIKLI KADAYIF


     Çok sevdiğim bu tarifi sizlere de sunmak istiyorum. Kadayıfı en çok muhallebiyle yakıştırıyorum ve gerçekten çok lezzetli oluyor. Bu tatlı, farklı lezzetler arayanlar için güzel ve hafif bir tatlıdır. Kıtır kıtır kadayıf lezzetini tatmak için mutlaka denemelisiniz siz de. :)

Malzemeler:

350-400 gr kadayıf
4  yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
250 gr iri çekilmiş fındık yada ceviz

Muhallebisi için:

1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanily
1 paket toz krem şanti 

Yapılışı:

Kadayıfları bıçakla ya da rondoda küçük parçacıklar haline gelene kadar kıyın. Geniş bir tavada ya da tencerede terayağını eritip kadayıfları ekleyin şekeri de ilave edip orta ateşte kadayıflar kızarana kadar karıştırarak pişirin. Kadayıflar kızarmaya yakın çekilmiş fındıkları da ekleyip kızarınca ocaktan alın.
 Muhallebiyi hazırlamak içinde geniş bi tencereye sütü koyun içerisine unu,nişastayı ve şekeri ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebimiz koyulaşınca ocaktan alıp içerisine vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi biraz soğuyana kadar yaklaşık 10-15 dk bekletin daha sonra içerisine toz krem şantiyi ilave edip daha yumuşak krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Geniş bir servis kabına ya da dikdörtgen bir borcamin tabanına kadayıfların yarısını yayın. Üzerine muhallebinin tamamını döküp kaşıkla üzerini düzeltin. Daha sonra kadayıfın kalan diğer yarısını da muhallebinin üzerine düzgünce yayın. 3-4 saat kadar buzdolabında muhallebinin donmasını bekleyip daha sonra servis yapabilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder