Malzemeler:
Kakaolu kek (hazır kek kullanacaksaniz 2 paket dikdörtgen keklerden)
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt
Sos için:
3 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilyalı toz puding
Yapılışı:
Sosu hazırlamak için 3 su bardağı portakal suyunu bir tencereye boşaltin.Üzerine pudingi döküp karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocağı kapatıp sosumuzu soğumaya bırakın. Kaymak oluşmaması için arada sosumuzu kaşıkla karıştırın.
Çırpma kabına 1 su bardağı sütü ve kremayı boşaltıp mikserle yaklaşık 5 dk krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kekleri elinizle yada rondada ufalayınız. Ufalanan kekimizi kremaya ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Oluşan kremalı kek karışımımızı dikdörtgen bir borcamın tabanına yayıyoruz.Üzerine soğuttuğumuz sosu ekleyip buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)
0 yorum:
Yorum Gönder