6 Mayıs 2014 Salı

PORTAKAL SOSLU KREMALI KEK

  Çok değişik bir pasta tarifi vermek istiyorum sizlere.Böyle bol soslu kremalı bir tarif. Ayrıca çok da pratik ve kısa sürede yapabilirsiniz. Bu tarifimizde sosumuzu meyve suyuyla yapacağız. Dilerseniz vişneli,şeftalili ya da kayısılı da yapabilirsiniz tamamen isteğinize bağlıdır. Ben portakallısını çok seviyorum fakat ekşi sos sevenler için de vişneli çok iyi bir seçim olacaktır.


Malzemeler:

Kakaolu kek (hazır kek kullanacaksaniz 2 paket dikdörtgen keklerden)
1 paket pasta kreması 
1 su bardağı süt

Sos için:
3 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilyalı toz puding

Yapılışı:
Sosu hazırlamak için 3 su bardağı portakal suyunu bir tencereye boşaltin.Üzerine pudingi döküp karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocağı kapatıp sosumuzu soğumaya bırakın. Kaymak oluşmaması için arada sosumuzu kaşıkla karıştırın.
Çırpma kabına 1 su bardağı sütü ve kremayı boşaltıp mikserle yaklaşık 5 dk krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kekleri elinizle yada rondada ufalayınız. Ufalanan kekimizi kremaya ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Oluşan kremalı kek karışımımızı dikdörtgen bir borcamın tabanına yayıyoruz.Üzerine soğuttuğumuz sosu ekleyip buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder