16 Mayıs 2014 Cuma

PRATİK PUDİNGLİ MOZAİK PASTA


  Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez soğuk tatlısı mozaik pastasi tarifi vermek istiyorum sizlere. Puding ile yapılınca ve buzlukta dondurulunca donmuş ama sert olmayan güzel pratik bir pasta oluyor.


Malzemeler:
1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı süt
2,5 paket sütlü petibör bisküvi
sarmak için streç film

Yapılışı:
Öncelikle geniş bir tencereye pudingi yapmak için sütümüzü döküyoruz. İçerisine pudingi boşaltip kariştirarak katılaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp pudingi birazcik soğutuyoruz. Kaymak olmamasi için arada karıştırıyoruz.
Pudingimiz ılıyınca içerisine bisküvilerimizi elimizle kırarak atıp karıştırıyoruz. Dilerseniz bisküvileri rondodan çok ufalanmayacak şekilde de geçirip pudinge ekleyebilirsiniz.
Daha sonra streç filmimizi yayıp içerisine karışımımızı ekliyoruz rulo şeklinde sarıyoruz pastamızı. Buzdolabının derin dondurucu kısmına koyup donana kadar yaklaşık bekletiyoruz. Akşamdan yapılıp sabaha kadar donarsa daha güzel oluyor pasta. Daha sonra buzluktan çıkarıp bir 5 dk bekletip keserek servis yapıp afiyetle yiyoruz. Dilerseniz fazlaca yapıp buzlukta saklayabilirsiniz ve istediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun:)

0 yorum:

Yorum Gönder