20 Mayıs 2014 Salı

ELMALI TARÇINLI MİLFÖY TATLISI

   Milföyün o puf puf pişmiş haline bide elmalı tarçınlı harcımızı ekleyince nefis bir tatlı tarifi çıkıyor ortaya. Hemde yeme de yanında yat cinsinden.:)



Malzemeler:
6-7 adet milföy hamuru
4-5 adet elma
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçin
Pudra şekeri

Yapılışı:
Elmaları soyup rendeliyoruz. Geniş bir tavaya rendelediğimiz elmaları,şekeri ve tarçını ekleyip ocağa alıyoruz. İyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Milföyleri buzluktan çıkarıp çözülmelerini bekliyoruz. Daha sonra dikdörtgen milföylerimizi sağdan ve soldan eşit aralıklarla 5-6 çizik atıyoruz. Tam ortasına hazırladığımız harcı koyup örgü yapar gibi sağdan ve soldan milföy parçalarini birbiri üstüne kapatıyoruz.
Bütün milföyleri bu şekilde hazırlıyoruz.  Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında puf puf şişip üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakıyoruz. Sonra üzerlerine pudra şekeri ekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. :)


0 yorum:

Yorum Gönder