10 Mayıs 2014 Cumartesi

TAVUKLU KAŞARLI KIZARTMA BÖREK


 Abimden almış olduğum tavuklu kaşarlı galeta ununa bulanıp kızartılan bu böreği gerçekten çok seviyorum. Bu tarife köri baharatı da ekleyip ufak bir değişiklikle denedim ve tadı gerçekten çok daha güzel oldu.

Malzemeler:
3 adet yufka
1 tavuk göğsü
1 tane soğan
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı köri
250 gr kaşar peyniri rendesi
2 yumurta
1 su bardağı süt
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Soğanları tavada az yağda kavuruyoruz. Tavuk göğsünü  iri şekilde doğrayıp tavaya ekliyoruz.Dilerseniz önceden tavuğu biraz haşlayabilirsiniz. Tavukları soğanla beraber biraz pişiriyoruz. İçerisine tuzunu karabiberini ve köriyi ekleyip karıştırıp harcımızı hazırlıyoruz.
Yumurtaları bi kaba kırıp çırpıyoruz. Sütü de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Yufkalarımızı üst üste koyup üçgen şeklinde kesiyoruz. Üçgen yufkamızın içerisine hazırladığımız tavuk harcımızdan biraz ekliyoruz üzerine de kaşar rendesi ekliyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Kestiğimiz tüm yufkaları bu şekilde harç ve kaşar rendesi ekleyerek sarıyoruz. Daha sonra sardığımız böreklerimizi sütlü yumurta karışımına batırıp galeta ununa buluyoruz.
Kızartma tenceremizin içine sıvı yağ ekliyoruz ve yağ iyice kızınca böreklerimizi içine atıyoruz. Börekleri iyice kızartıp servis tabağına alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder