2 Mayıs 2014 Cuma

KOLAY YUFKASIZ PATATES BÖREĞİ

  Börek denilince uzun uzun ugraştığımız, hamurları yufkaları açıp tek tek sardığımız o meşakkatli  iş aklımıza geliyor. Ama yine de böreğin o güzel tadından vazgeçemiyoruz.
İşte bu tarifimiz çok kısa sürede fazla uğraşmadan yapabileceğimiz bir tarifdir. Hem diğer börekler gibi de ağır olmuyor hafif ve çok pratik hem de çok lezzetli. Daha önce denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
 3 orta boy patates
 1 orta boy soğan
 maydanoz
 2 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 yarım su bardağı yoğurt
 1-1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı karabiber 
 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 tuz 


Yapılışı:
  
Önce patatesleri küp küp olacak şekilde doğruyoruz. Soğanları da daha küçük küçük doğruyoruz. Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp sıvı yağı, yoğurdu, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. İçerisine doğradığımız patatesleri, soğanları ve ince kıyılmış maydanozu  ekliyoruz. 1 su bardağı unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek kıvamı olacak şekilde biraz daha un ekleyebilirsiniz. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.  Fırın tepsisinin yada geniş bir borcamın altını yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı borcama döküp fırına veriyoruz. 180-200 derece de yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben karışımımızın üzerine yumurta sürmedim ama dilerseniz 1 yumurta sarısını üzerine sürüp nar gibi kızarmış bir börek yapabilirsiniz. Afiyet olsun..:)



  Dilerseniz bu kolay böreğimizi bir çok çeşit yapabilirsiniz. Örneğin patates dışında kabaklı, pırasalı, ıspanaklı da yapabilirsiniz. Ben en çok patatesli ve kabaklı olanını seviyorum gerçekten çok lezzetli oluyor..:)

2 yorum: