Malzemeler:
1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yapılışı:
Geniş bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. İçerisine şekeri irmiği nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içerisine bir tane limonumuzun kabuğunu rendeliyoruz. Tamamını rendelemeye gerek yok limonun bir kısmını rendelemeniz yeterli. Muhallebimiz iyice kıvamını alıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıyoruz. Daha sonra vanilyamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Geniş bir borcamın altını suyla ıslatıp tatlımızı borcama döküyoruz. Buzdolabında yaklaşık bir 3-4 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üstünü fındık fıstık yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder