10 Temmuz 2014 Perşembe

İRMİKLİ SÜTLÜ YAZ TATLISI

Yaz tatlımız hafif ve sütlü olması nedeniyle özellikle yaz aylarında  sıcak günlerde ağır şerbetli tatlılar yerine tercih ettiğimizden dolayı ismi bu şekildedir. Sütlü tatlılar içerisinde benim en sevdiğim tatlıdır ve sık sık yapılır evimizde. Ayrıca benim yaptığım gibi pişerken içerisine birazcık limon kabuğu rendelerseniz tatlınız hem mis gibi kokacak hemde daha lezzetli olacaktır.



Malzemeler:
1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı:
Geniş bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. İçerisine şekeri irmiği nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içerisine bir tane limonumuzun kabuğunu rendeliyoruz. Tamamını rendelemeye gerek yok limonun bir kısmını rendelemeniz yeterli. Muhallebimiz iyice kıvamını alıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıyoruz. Daha sonra vanilyamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 
Geniş  bir borcamın altını suyla ıslatıp tatlımızı borcama döküyoruz. Buzdolabında yaklaşık bir 3-4 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üstünü fındık fıstık yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder