11 Temmuz 2014 Cuma

FIRINDA KÜNEFE TARİFİ

  Meşhur peynirli künefeyi bilmeyen yoktur heralde. Kadayıflı tatlılardan en sevdiğim tatlıdır ve evde herkes de bayıldığından dolayı bu tatlıya sık sık yapariz ve afiyetle yeriz. Hatayın meşhur tatlısı olsa da evde yapıldığındada bir okadar güzel olmaktadır. İsteyen ocakta pişirebilir dileyen de pratik olsun diye fırına atıp yapabilir.



Malzemeler:

600 gr kadayıf
300 gr tuzsuz hatay peyniri ya da dil peyniri
4 çorba kaşığı tereyağ

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

Yapılışı:
Kadayıfları ince ince doğruyoruz. Tereyağını eritip kadayıflara güzelce yediriyoruz. Daha sonra fırın tepsisinin tabanını yaglayıp kadayıfların yarısı döküp iyice bastırarak boşluk kalmicak şekilde sıkıştırıyoruz. Üzerine peynirlerimizi ince ince dilimlenmiş olarak güzelce yayıyoruz. Kalan kadayıflarımızı da üstüne döküp her tarafına yayıyoruz ve yine bastırarak sıkıştırıyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbetimizi hazırlamak için bir tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz. İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine limon suyunu ilave ediyoruz. Yaklaşık bir 5 dk daha kaynatıp ocagı kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
Künefemiz piştikten sonra  sıcak tatlımıza ılık şerbetimizi döküyoruz. Üzerini fıstıkla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder