11 Temmuz 2014 Cuma

ETLİ BAMYA TARİFİ

Şu bamyayı ben pek sevemesemde sevenleri çok biliyorum. Özellikle benim dışımda evdeki herkes annem babam abilerim bayılarak yiyolar ve annemin lezzetli tarifini vermek istiyorum sizlere.




Malzemeler:
yarım kg bamya
300 gr et
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
yarım limon suyu
tuz,karabiber

Yapılışı:
Bamyaların saplarını temizliyoruz. Eti yemeklik şekilde ufak ufak doğruyoruz Soğanları yemeklik olarak doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Sarımsaklarda ayıklanıp ufak ufak doğranır.
Daha sonra tüm sebzeler ve et bir tencereye alınır. İçerisine zıvı yağ,salça,limon suyu, tuz ve kararbiber eklenir. Bu şekilde yaklaşık bir 10 dk kavrulduktan sonra içerisine sıcak su ilave edip kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk kadar yemeğimizi pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder