11 Temmuz 2014 Cuma

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Ramazan diyince akla ilk gelen istisnasız ramazan pideleridir. Evde de pratik bi şekilde ramazan pideleri yapabilirsiniz ve çok da güzel olurrr..:)



Malzemeler:

4 su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
alabildiği kadar su
kepek

üzeri için : 
1 yumurta
susam

Yapılışı:

Geniş bir kabımıza unumuzu koyuyoruz. Ortasını açıp içerisine maya,tereyağı, toz şeker, tuz ve sütümüzü ekliyoruz. Birazda ılık su ilave ediyoruz. Mayayı eritip unu yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurumuzu mayalanması için bir süre bekletiyoruz.
Tezgaha kepeğimizi döküyoruz. Hamuru kepeğin üzerine alıyoruz ve altı kepek ile kaplanmış oluyor. Daha sonra hamurumuzu fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sürüp susam serpiyoruz. Tırnak şekli verip önceden 180 derece ısıtılmış fırında güzelce pişiriyoruz. Pişince çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.:)


0 yorum:

Yorum Gönder