5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA PARÇACIKLI KEK

 
    Dün çay saatinde bu keki görünce o kadar mutlu oldum ki anneciğim yapmış ve beraber afiyetle yedik. Bu çikolata parçacıklı keki seven ne çok kişi vardır eminim. Habersiz misafirler için de son dakika yapılabilecek çok pratik bir kek tarifimizdir.

 Malzemeler:
3 yumurta
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çikolata parçaları veya damla çikolata

Yapılışı:
Çırpma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave ediyoruz. Mikserle köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz. Kekin güzel olması ve kabarmasi için şeker ve yumurtaların iyice karışması gerekmektedir. Daha sonra yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da beraber ekleyip karıştırıyoruz. Çikolatalarin dibe çökmemesi için önce bir kasede una bulayiniz.Daha sonra karışımımıza ekleyin.
Kek kalıbını sıvı yağ yada margarinle yağlayıp kek karışımımızı içine dökün. 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Fırını mutlaka önceden bi 5 dk ısıtıp daha sonra keki yerleştirin. Ve ilk 20 dakika fırını açmayın. Kekimiz piştikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın soğumasını bekleyip daha sonra çıkarırsanız kekimiz dağılmayacaktır. Daha sonra dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz. :)

0 yorum:

Yorum Gönder