Malzemeler:
3-4 Orta boy haşlanmış patates
1 kase bezelye
1 kase misir
1 kase havuç
4-5 adet sosis
yeşil ve siyah zeytin
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
tuz
Yapılışı:
Öncelikle Haşlanmış patatesleri püre haline getirmek için eziyoruz. İçerisine tereyağını, kremayı, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirlerinin yarısı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız püreyi borcamin tabanına güzelce yayıyoruz. Üzerine garnitürü, misiri, sosisleri, zeytinleri yerleştiriyoruz.
Üstüne de rendelenmiş kaşarları ekleyip fırına veriyoruz. Yaklaşık 10 dk 180 derece fırında pişiriyoruz. Dilerseniz kaşarları eklemeden önce fırında bi 10 dk kadar sosislerin pişmesini bekleyip daha sonra kaşarları ekleyip bi 5-10 dk daha pişirebilirsiniz. Ve kumpirimiz hazır afiyet olsun. :)
Benim patateslerim büyüktü bu yüzden pürem kalın oldu biraz ama tadı nefisti. bizim ev halkı da kalabalık olduğundan hemencik yenilip bitti. Fırından çıkar çıkmaz yemenizi tavsiye ediyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder