Malzemeler:
350-400 gr kuşbaşı et
2 tane patates
2 tane kabak
2 tane patlıcan
2 tane soğan
3-4 tane domates
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
Yapılışı:
Patatesleri, kabakları ve patlıcanları iri iri dogruyoruz. Soğanları ve domatesleri orta boyda dogruyoruz.
Güveç tenceremizin içine patatesleri,soğanları,kabakları,patlıcanları,domatesleri ve etimizi yerleştiriyoruz. Üzerine yağını,salçayı, tuzu ve karabiberini ekliyoruz. Yemeğimize su eklemiyoruz sebzelerimiz güveç kabımızda kendi suyunu salıyor. Kapağını kapatıp ocakta 1,5-2 saat kadar pişiriyoruz. Sebzeler ve et bu şekilde güveçte pişince harika ve leziz oluyorlar. Afiyet olsun.:)
0 yorum:
Yorum Gönder