13 Mayıs 2014 Salı

KISIR TARİFİ

  Bulgur işi deyince hemen herkesin ilk aklına gelen şey kısırdır. Severek yediğim ve misafirler içinde hemencik yapılabilen yemek olan kısır tarifini vermek istiyorum.


Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı kaynamış su
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet salatalık
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
limon suyu
nar ekşisi
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
pul biber
kimyon

Yapılışı:
Bulguru bir kaba koyup üzerine kaynar su döküyoruz. Kapağını kapatıp yaklaşık bir 15 dk bekletiyoruz.
Soğanı küçük küçük dogruyoruz.Maydanozu ve naneyi de doğrayıp bir kaba alıyoruz.Bulgurlar şiştikten sonra içerisine soğanı,baharatları,domates ve biber salçasını, koyup iyice elimizle karıştırıp yoğuruyoruz.Daha sonra yeşillikleri,sıvı yağı,nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. En son da domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp ekliyoruz. Marul ve turşuyla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder