30 Temmuz 2014 Çarşamba

HAVUÇLU TARÇINLI KREMALI KEK TARİFİ




En sevdiğim kek olan havuçlu tarçınlı keki bu sefer de pasta kremasıyla denedim ve yeme de yanında yat tadında oldu :). Denemenizi tavsiye ederim.



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 adet rendelenmiş  havuç
1 tatlı kaşığı tarçın

kreması için:
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt

Yapılışı:

Geniş bir çırpma kabına yumurtaları kırıyoruz. İçerisine şekeri ilave ediyoruz. iyice mikserle köpük olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra içerisine sütü ve yağı ekleyip  karıştırıyoruz. Sonra unu eliyoruz içerisine ve kabartma tozunu da una karıştırıyoruz. tahta kaşıkla karıştırıyoruz kek harcımızı. En son havuç rendesini ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız bir borcama ya da kek kalıbımıza döküyoruz. Fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişerken bir kaba bir bardak sütü boşaltıyoruz içerisine bir paket pasta kremasını boşaltıp iyice mikserle çırpıyoruz. krema olduğunda buzdolabına alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra üzerine kremamızı da döküp kaşıkla düzeltiyoruz iyice. Üstüne ceviz,fındık,tarçın ya da hindistan cevizi ekleyip istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder