8 Haziran 2014 Pazar

BİSKÜVİLİ SAKIZLI MUHALLEBİ

  Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif olan sakızlı muhallebiyi sevmeyen pek kimse yoktur heralde. Bu tarifi herkesin kolayca bulabileceği bakkallarda, marketlerde satılan damla sakızlı falımlarla pratik bir şekilde yapabilirsiniz.Çok hafif ve mis gibi damla sakız kokulu bu muhallebiyi mutlaka denemelisiniz.:)



Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin ya da sıvı yağ
1 adet damla sakızlı falım
1 paket vanilya
yarım paket kakaolu bisküvi

Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye margarini ve unumuzu koyup yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz. İçerisine sütümüzü yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz.şekerimizi de ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince damla sakızımızı içerisine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ocağı kapatıp vanilyamızıda ekleyip karıştırıyoruz.
Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Kaselerimizin yarısına kadar sakızlı muhallebiyi döküyoruz. Daha sonra muhallebinin üzerine bisküvi parçalarından koyuyoruz ve tekrar kasemizin kalan yarısına muhallebi koyuyoruz. Muhallebimiz bitene kadar kaselere bu şekilde alta muhallebi ortaya bisküvi üstüne tekrar muhallebi olacak şekilde hazırlıyoruz. Buzdolabında yaklaşık 1-2 saat donana kadar beklettikten sonra pasta tabaklarına ters çevirip muhallebimizi çıkartıyoruz ve dilerseniz büsküvi yada fındık,fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz. afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder