12 Haziran 2014 Perşembe

EV YAPIMI KARIŞIK PİZZA TARİFİ

Pizzayı siz de evinizde rahatça yapabilirsiniz. Üstelik yapılışı hem çok kolay ve pratik hemde dilediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.Pizza sevmeyen çocuk yoktur heralde. Siz de dışarıdan hazır almak yerine çocuklarınıza evinizde kendi elinizle yapıp gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. 



Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar yaklaşık 2 su bardağı un

Üzeri için:
3-4 adet sosis (dilerseniz sucuk)
3-4 adet yeşil ve kırmızı biber
1 adet domates
1 kase ayıklanmış siyah zeytin
1 kutu konserve mısır
yaklaşık 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates  salçası
yarış çay bardağı su
tuz

Yapılışı:
Hamurumuzu hazırlamak için hamur malzemelerimizi karıştırıp yaklaşık yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Daha sonra Sosisleri biberleri doğruyoruz. Domatesleri de küp küp doğruyoruz. 
Pizza sosu içinde bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz. İçerisine salçayı,tuzu ve suyumuzu da ekleyip koyu bir sos haline getiriyoruz.Kaynayınca ocağı kapatıyoruz.
Hamuru fırın tepsisine elimizle güzelce yayıyoruz. Üzerine sosumuzu hamurun her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Daha sonra kaşar peyniri rendesinin yarısını sosun üzerine ekliyoruz. Sonra diğer malzemeleri de üzerine güzelce yerleştiriyoruz.

 175 derecede önceden ısıtılmış fırında hamurumuz pişene kadar bekletiyoruz. Hamur pembeleşince fırından çıkarıp üzerine kalan kaşar peyniri rendelerini ekleyip yaklaşık bir 5 dk daha pişiriyoruz. Kaşarlar eriyince fırından alıyoruz ve kesip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.:)

0 yorum:

Yorum Gönder