500-600 gr kuzu ya da dana eti
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet nane
Lavaş ekmeği ya da açık ekmek
toz biber,pul biber
tuz,karabiber
sumak
sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle soğanları ince ince kıyıyoruz. Maydanozları da ince ince doğrayıp soğanla beraber sumak da ekleyip karıştırıyoruz.Domateslerimizi de küçük küçük doğruyoruz.
Etlerimizi minik minik kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz. Daha sonra etleri yumuşaması için biraz haşlıyoruz. Daha sonra haşlanmış etlerimizi varsa sac kavurma tavasına yoksa normal tavaya alıp sıvı yağ ekliyoruz. Bir kaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra yanmaması için ve daha yumuşak bir et olması için içerisine bir kaç kaşık et suyu ekliyoruz. Daha sonra içerisine toz biber ve tuz ekleyip renklendiriyoruz.
Lavaş ekmeğini alıp etlerin üstüne koyup ısıtıyoruz ve sosa buluyoruz. Daha sonra ekmeğimizi alıp içerisine dilediğiniz kadar soğan salatasından,domateslerden,yeşillikten koyuyoruz.üzerine etimizden koyuyoruz. Tuz ve baharatları da ilave edip lavaşımızı dürüm olacak şekilde sarıyoruz. Limon,turşu ve tabiki soğuk ayranla beraber servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder